Categories
Tuininspiratie

De populairste kunstplanten voor de winter

In de winter is het vaak koud en wordt het snel donker. In de winter zijn mensen ook toe aan gezelligheid en aan sfeervolle decoratie. Veel mensen hebben de winter gezellig de kaarsen aan. In de winter is het ook prettig om wat groen in je woning te hebben. Wij geven je enkele tips welke planten / kunstplanten je het best deze winter in je woning kunt neerzetten als decoratie. 

Kunstpalm 

Een plant die het in elk seizoen goed doet is de kunstpalm. Een kunstpalm is een boom of plant die veel voorkomt in tropische gebieden. Er bestaan veel verschillende soorten palmen denk bijvoorbeeld aan een bananenplant of een palmboom. Een kunstpalm kan in de winter je woonkamer een tropische touch geven aan je woonkamer dit vinden veel mensen fijn in de winter. 

Kerst 

Tijdens de kerst vinden mensen sfeer in de woonkamer nog belangrijker dan eerst. Veel mensen zitten met de kerst toch nog even wat extra kaarsen aan en lichtjes. Er zijn ook een aantal planten en kunstbomen die vaak neergezet neergezet worden tijdens de kerst. 

Kerstbomen

De bekendste boom die vaak wordt neergezet tijdens de kerst in de kerstboom. Er zijn veel verschillende kerstbomen. Zo heb je neppe kerstbomen en echte kerstbomen die mensen vaak neerzetten tijdens de kerst. Neppe kerstbomen zijn populair omdat ze niet zoveel verzorging nodig hebben. Ook is het zo dat een dat je neppe kerstboom meerdere keren kunt gebruiken, omdat je een kerstboom ieder jaar neerzet kiezen mensen voor een neppe boom. Een echte kerstboom is gewoon leuk en geeft je woning ook nog eens een lekkere  geur. 

Kerststerren 

Een plant die vaak wordt neergezet wordt tijdens de kerst zijn kersterren. Een kunstplant als kerstster is natuurlijk ook gewoon mogelijk.  Kerststerren zijn er in veel verschillende kleuren, de bekendste kleur is wel rood. Kerststerren hebben mooie bladeren in de vorm van een ster. Let wel op de sap die uit een kerstster komt kan giftig zijn, dit is vooral noodzakelijk als je een echt kerstster koopt. Verder is een kerstster een moeilijke plant om te verzorgen.