Categories
Alle categorieën Overige Tuininrichting Tuininspiratie Tuinonderhoud Wonen

De nieuwste tuintrends van 2021

De nieuwste tuintrends van 2021 laten zich makkelijk samenvatten: duurzaam, Scandinavisch, en veel planten. In dit artikel kom je meer te weten over de tuintrends van 2021!

Tuin als tweede woonkamer

In een leuk ingerichte en goed onderhouden tuin, is het uitstekend vertoeven. En zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan kunnen relaxen op je zelf ingerichte zitje in je eigen tuin? Heerlijk genieten en tot rust komen, het maakt het een mooie verlenging van je woonkamer.

In de tuinen van 2021 zien we heel vele Scandinavische elementen terug, zoals overkappingen met een grasdak, of een blokhut, waarbij vooral het hout veel terugkomt. Deze Scandinavische elementen geven de uitstraling waarin je een connectie met de natuur maakt.

Doordat tuinen als tweede woonkamer worden gezien, is ook de uitbreiding van de terrassen in de tuin, en de hogere aantallen meubels en apparatuur een veel geziene trend. Een buitenkeuken of grote barbecue om lekker op te koken in de zomer, of met een heater erbij in de winter? Anno 2021 is de tuin de plek waar het hele jaar door geleefd wordt.

Urban Jungle

We willen groener! Meer planten, vergroening van de steden, stadstuinen en dakterrassen vol met planten en bakken. De toekomst kan niet groen genoeg zijn. Urban Jungle is een aanhoudende trend, waarbij de planten de jungle maken. De plantkeuze is daarom ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan Palmen, of woekerende Bamboe. Of liever de mediterrane kant op, met een olijfboom in de tuin? Ideaal voor bij de borrel!

Home » Alle categorieën » Overige » De nieuwste tuintrends van 2021